Haagh protection
| +31 (0)161 226 559 | Haagh protection via Linkedin Haagh protection via Linkedin

Trap niet in inferieure antislip oplossingen!

Een groeiend aantal bedrijven gebruikt kunststof anti-slip producten, versterkt met glasvezel als basis, vooral vanwege de lage kosten.

Hoewel ze bestand zijn tegen corrosie, gaan deze producten normaal gesproken niet lang mee, met name bij de voorkant van de trapneus waar ze de neiging hebben om te breken langs de voorkant van de neus. De voorkant van deze FRP-producten is een intrinsiek zwak punt. Eenmaal beschadigd zal de neus moeten worden vervangen, omdat deze de neiging heeft om los te komen en er een ongeluk dreigt te gebeuren.

U neemt aanzienlijke risico’s als u besluit om goedkope, lage kwaliteit anti-slip producten aan te schaffen, inclusief:

* Voortijdig falen.
* Voortdurende vervangingskosten.
* Het ontstaan van onbedoelde secundaire gevaren.
* Kans op ongelukken tussen de vervangingsbeurten door.
* Stilstand productie tijdens vervangingen.
* Gezichtsverlies.

Vigil Antislip -Class One- Veiligheidsproducten worden vervaardigd volgens de hoogste normen met behulp van de meest duurzame materialen die beschikbaar zijn. Elk product wordt geleverd met een schriftelijke tienjarige vervangingsgarantie. Dus uw aankoop is risicovrij en zal de hoogste kwaliteit slipweerstand blijven bieden. Vele malen langer dan elke andere anti-slip leverancier!

Advert – 2020 Comparisons

Andere nadelen:

Een ander nadeel van GVK-antislip is dat het onvoldoende structurele stabiliteit biedt. Deze neuzen zijn vaak erg dik, waardoor er een mogelijk struikelgevaar ontstaat door de hiel blijft hangen bij het afdalen van de trap of het lopen over een loopbrug.  Fabrikanten lossen dit probleem door de trap neuzen te fabriceren met een diepte die dicht bij die van de trap zelf ligt.  Hierdoor worden de kosten onnodig opgedreven. Ook is het dan vaak nodig om de trappengaten in twee kleuren te hebben. Veiligheidsgeel aan de voorzijde van de neus en zwart aan de achterzijde.

Het is ook een eigenschap van deze producten dat ze in het midden naar boven buigen, als ze langs de randen worden vastgezet, waardoor er een potentieel struikelgevaar ontstaat. Fabrikanten kopen normaal gesproken de basis bij een glasvezel-extrusie bedrijf. In de meeste gevallen wordt dit vervaardigd met behulp van polyesterharsen. Deze zijn niet bestand tegen aardolieproducten.  Om dit tegen te gaan, brengen ze hun antislip oppervlak aan met behulp van een chemisch resistent epoxyharssysteem.  Dit betekent dat het oppervlak alleen bestand is tegen petroleumproducten. Er ontstaat ook een probleem omdat polyesterharsen en epoxyharsen niet compatibel zijn. Delaminatie kan in de loop van de tijd optreden. Vanuit onze ervaring gebruikt elke fabrikant van FRP-producten kwarts of aluminiumoxide als aggregaat.  Kwarts (hardheid: 820 kg/mm2) en  aluminiumoxide (hardheid: 1800kg / mm2) zijn relatief zacht in vergelijking met siliconencarbide. Dit wordt gebruikt in Vigil antislip (hardheid: 2480 kg / mm2).  FRP antislip zal zeer snel slijten en het aggregaat zal vaak uit het harssysteem verdwijnen tijdens gebruik.

Een aantal concurrerende producten die we hebben getest, laten zien dat de meeste daarvan geen langdurige weerstand hebben tegen de oplosmiddelen die in aardolieproducten aanwezig zijn. Voor de volledige testresultaten en meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@haagh-protection.com of tel. +31-(0)161-226559

Spelen met de veiligheid van je collega’s is het spelen met je eigen integriteit.

 

 

Labels:, ,